Gratis consult

2023 gaat jouw jaar worden! Toch?

Jan 01, 2023
2023 gaat jouw jaar worden! Toch?

2023 gaat jouw jaar worden! Toch?

 

Inmiddels weten we het wel natuurlijk dat iedereen voor het nieuwe jaar goede voornemens heeft om het compleet anders te doen en over 12 maanden er compleet anders bij te zitten.

 

De ervaring leert echter ook dat heel veel mensen de eerste paar weken of maanden laaiend enthousiast zijn en vol goeie moed, en na verloop van tijd verliezen ze het enthousiasme en de goede moed. Met als gevolg dat mensen weer terugkomen in de oude sleur, en al lang blij zijn als het zelfde kunnen bereiken als afgelopen jaar.

 

Het complexe zit in je hoofd.

 

Je had verwachtingen van jezelf die je niet waar hebt kunnen maken, waardoor je nu aan het stressen of aan het lijden bent.

 

Meer is het niet.

 

De verwachtingen die je had die heb je niet bereikt, en toen ben je oplossingen gaan zoeken om er mee overweg te kunnen.

Alleen die oplossingen zorgen ervoor dat je meer bent gaan stressen of bent gaan lijden, met als resultaat dat je niet gelukkiger bent geworden.

 

Dus doe het dit jaar anders. Verplicht jezelf om nieuwe dingen te ontdekken, verplicht jezelf om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen. Want alleen dan zal je merken dat er verschil komt. Je kan het beter 10 keer proberen en 9 keer de fout ingaan dan dat je het helemaal niet probeert.

 

Zoals ik wel vaker zeg “Ooit op een dag bestaat niet, de start met plannen”. Voor je het weer ben je 12 maanden verder ;-).