Gratis consult

Klanten meer laten uitgaven (uitgaven verhogen)

Oct 02, 2022
 

Meer uitgeven? Kleine moeite met een groot verschil

Laat je klanten meer uitgeven dan waar ze oorspronkelijk voor kwamen. Het is niet moeilijk en ook zeker niet iets dat je moet forceren. Meer verkopen moet op een natuurlijke manier gaan waarbij iedereen zich prettig voelt.

Stel je gaat een frietje bestellen en de medewerker vraagt “met mayo”? Is dat dan agressie verkoop of is dat op een eenvoudige manier iemand meer laten uitgeven?

Precies dat, “met (mayo)” dat zou je binnen je eigen organisatie en verkoop ook moeten hebben en dan natuurlijk we de vraag stellen!

 

Onwennig om iemand om meer geld te vragen

Natuurlijk is het niet makkelijker in het begin en misschien wat onwennig, maar denk zelf steeds terug aan dat frietje met mayonaise. Sterker nog, als je oplet zal de medewerker van de frietzaak zeggen “met”. Frietje “met” staat voor vele al gelijk aan met mayonaise. Zo vanzelfsprekend is het geworden.

 

Je omzet een boost geven

Geef je omzet een boost op jaarbasis als je deze tips en tricks zou toepassen. Stel je voor dat een snackbar geen mayonaise zou verkopen… Die 0,25 eurocent maakt misschien niet zoveel indruk, maar doe dat is 20x per dag en dan 7 dagen in de week, maal 52 weken… Dat is toch € 1.820,- per jaar. Nu zet ik nog laag in qua aantallen en misschien ook wel met de prijs voor mayonaise.

Kijk dus niet naar “hoe klein” het bedrag is en dat je gaat denken “dit zal het verschil niet maken” want dan gaat je “meer verkopen” nooit een succes worden.

Zoek naar bijvoorbeeld 10 van deze kleine onderdelen en ga dan eens kijken wat je per jaar extra kunt omzetten.

 

Meer laten uitgeven zonder gedoe

Kijk nou eens kritisch naar je producten en diensten die je aanbiedt en ga bedenken hoe je meer waarde, meer service kunt bieden aan je kopers.

Bedenk dus niet “hoe kan ik snel meer geld verdienen” want dan gaat het van korte duur zijn of soms mislukken.

Stel je hebt een garage, denk dan bijvoorbeeld na over en haal-en-breng service voor een kleine ‘fee’ en niet hoe je iemand 4 nieuwe banden kan verkopen omdat je marge zo goed is.

 

Download de 4 methodes om meer omzet te halen uit je bestaande klanten.

Download nu gratis de sjabloon om waarde te verhogen voor je klanten. In dit sjabloon laat ik 4 simpele ideeën zien, die voor iedereen toepasbaar zijn.

Wist je dat je namelijk ook je omzet kan verhogen bij je klant zonder dat je klant hiervoor moet betalen..

Download de sheet om klanten meer te laten uitgeven >