Gratis consult

Wat is de beste offerte? Zo maak je offertes succesvol!

downloads offertes Aug 16, 2022
 

Veel offertes maken en maar weinig akkoord?

Ik spreek regelmatig ondernemers, mensen op sales afdelingen die mij vertellen dat ze genoeg aanvragen hebben en offertes maken.

Als ik vervolgens vraag ‘hoeveel’ gaan er akkoord van de 10 of van de 100 offertes, dan krijg ik aantallen horen waarvan de tranen in je ogen springen. Geen tranen van blijdschap helaas. De resultaten valen bijzonder tegen en toch wil elk bedrijf voldoende omzet draaien, keer op keer.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen. Als je weet hoe je succesvolle offertes moet maken, dan wordt het een stuk leuker.

Als je geen taart kan bakken, maar je probeert wel op eigen gevoel een taart te bakken, ja dan krijg je waarschijnlijk geen succesvolle taart uit de oven. Met het maken van offertes is het niet anders. Natuurlijk, iedereen kan een offerte typen of een stukje software gebruiken waarin je een offerte maakt. Maar maakt dit de offerte ook succesvol? Als je ht mij vraagt niet!

 

Je bent druk dus je wilt dat elke offerte telt

Elke offerte die je maakt en naar de aanvrager (prospects/ potentiële klanten) stuurt, daarvan hoop je dat die ook akkoord gaat. Dus vergroot de kans van slagen met je offerte door deze te optimaliseren voor de meeste kans op succes. Niemand wil offertes maken om offertes te maken toch, je wil ook dat ze akkoord gaan.

 

Niet offerte smaken om offertes te maken

Ik kan mij voorstellen dat je wel wat beters te doen hebt dan alleen maar offertes te maken om deze te maken. Hanteer dus de basisprincipes voor het maken van een succesvolle offerte, zoals:

  • Los je een probleem op
  • Laat je zien wat ze “allemaal” krijgen
  • Doe je geen aannames
  • Hou je de offerte simpel en overzichtelijk
  • Zomaar even 4 standaard tips voor een succesvolle offerte. Want een offerte maken is niet moeilijk, als je weet hoe!

 

Offertes maken die 9 van de 10 keer akkoord gaan

Want waarom zou je offertes willen maken die waarschijnlijk toch niet akkoord gaan? Je gaat toch ook niet 1 broekspijp aandoen? Je gaat toch ook niet 1 hand wassen? Waarom zou je dan wel een ‘halve’ offerte willen maken?

Maak dus een offerte die klopt, de inhoud klopt, je prospect kan hem goed begrijpen en het actuele probleem bij je prospect los je op, voor het juiste bedrag. Niet meer, niet minder!

 

Vanaf nu maak je offertes die succesvol zijn

Alles is heel eenvoudig, als je weet hoe je het moet doen. Dus ook een succesvolle offerte maken. Een succesvolle offerte zorgt niet alleen voor meer omzet, ook kan je straks minder offertes maken omdat je genoeg werk hebt. Weet je hoeveel tijd je ongemerkt kwijt bent aan het voorbereiden, het maken en nabellen van je offertes? Waarschijnlijk heb je wel een vermoeden en ik denk dat je nog veel meer tijd bent dan je nu denkt…

 

Zo maak je succesvolle offertes checklist + template

Download de gratis checklist incl. voorbeeld template voor een succesvolle offerte
Een gratis template waarmee je direct je eigen offertes kunnen versterken en succesvolle kan maken. Hele simpele tricks zoals:

  • De offerte introductie
  • Deel de meerwaarde
  • Los het probleem op
  • Laat de eenvoud zien
  • en nog veel meer tips en tricks

Je kan de checklist hier downloaden >